Seksuaaliterveyspalvelut

  • Kärsitkö haluttomuudesta?
  • Aiheuttaako seksuaalisuus erimielisyyksiä suhteessanne?
  • Kärsitkö seksuaalisuuteen liittyvästä jännityksestä, peloista, kivuista tai riippuvuudesta?

Seksuaalineuvonnassa ja -terapiassa saat apua sukupuolielämään liittyviin pulmiin. Yleisiä syitä vastaanotolle hakeutumiseen ovat esim. haluttomuus, kiihottumisvaikeudet, suorituspaineet, kivut, orgasmihäiriöt, seksiin liittyvät pelot ja vaikeat kokemukset, vaikeus kommunikoida sukupuoliasioissa, seksuaalisuuteen liittyvät riippuvuudet sekä erilaisiin sairauksiin liittyvät seksuaalivaikeudet.

Hoito seksuaalielämän ongelmiin suunnitellaan aina yksilöllisesti. Vastaanotolla keskustellaan seksuaalisuuteen liittyvistä teemoista, määritellään millaista muutosta asiakas hakee ja miten tähän tavoitteeseen voitaisiin päästä. Käyntien välillä tehdään usein kotitehtäviä, jotka tukevat toivottua muutosta.

Joskus jo muutama käyntikerta tuo merkittävän avun ongelmiin, mutta toisinaan tyydyttävän seksuaalielämän löytyminen vaatii pidempiaikaista työskentelyä. Käytössämme on myös kattava verkosto muita ammattilaisia, mm. erikoislääkäreitä ja fysioterapeutteja, joiden arvioon ohjaamme tarvittaessa.

Vastaanotolle voit tulla yksin tai kumppanisi kanssa. Käynnit ovat ehdottoman luottamuksellisia.

Lue Mirka Paavilaisen kirjoittamaa blogia aiheesta:

Seksittömien suhteiden taustalla lääketieteellisiäkin ongelmia
Seksuaaliongelmat monen suomalaisen avioeron taustalla
Suomalainen keskivertoseksi on uutisankka

Asiakkaiden kertomaa:

”Etukäteen jännitin, että pystynköhän puhumaan seksistä vieraan ihmisen kanssa. Vastaanotolla huomasin, että puhetta kuitenkin tulee, jopa asioita joita en ole aiemmin uskaltanut sanoa äänen. Jälkikäteen oli helpottunut ja toiveikas olo. Kyllä kannatti uskaltaa!”