Mirka Paavilainen

Mirka PaavilainenKoulutus: Psykologian maisteri, laillistettu psykologi, psykoterapeutti ja seksuaalineuvoja. Kela-pätevyys yksilöpsykoterapiaan aikuisille ja nuorille. Tunnekeskeisen pariterapian (EFT) jatkokoulutuksessa 2017-18.

Eritysosaamisalueet: Yksilö- ja pariterapia, seksuaaliterapia, lapsettomuus, keskenmenot, lahjasukusoluhoidot, adoptio, lapsen odotus, raskauden ajan pelot, synnytyspelko, kiintymyssuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyvät ongelmat, pelot ja traumat, vulvodynia, traumatisoitumisen ja dissosiaation vaikutukset parisuhteessa, seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin kysymykset.

Asiakastilanne: Lapsettomuusklinikka Ovumian asiakkaille ja sovituille yhteistyötahoille palvelut normaalisti, Kelan yksilöterapiapaikat täynnä, pariterapiapaikat täynnä kevääseen 2018. Yksittäiset konsultaatiokäynnit mahdollisia.

Kuka Mirka on: Mirka on hankkinut peruskoulutuksensa opiskellen yliopistoissa Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Suomessa. Hän on valmistunut psykologiksi Jyväskylän yliopistosta. Mirka on erikoistunut seksuaaliongelmien hoitoon Turun ammattikorkeakoulussa ja on edelleen kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi Lyhytterapiainstituutissa. Tällä hetkellä Mirka jatkokouluttautuu tunnekeskeiseksi pariterapeutiksi ja tavoittelee suuntauksen kansainväistä terapiapätevyyttä. Mirka käyttää työssään myös menetelmäkoulutuksissa omaksumiaan kognitiivisen psykoterapian uuden aallon työmenetelmiä sekä trauma- ja kiintymyssuhdekeskeisten viitekehysten ajatuksia.

”Työskentelytapani on asiakaslähtöinen, aktiivinen ja integratiivinen. Olen helposti innostuva ja optimistinen ihminen, mutta suhtaudun työhöni äärimmäisellä vakavuudella ja pitkäjänteisesti. Olen nuoresta lähtien halunnut opiskella ja tehdä työtä nimenomaan psykologian parissa, ja olenkin hankkinut alalta niin yliopistotutkinnon kuin erilaisia syventäviä opintoja erikoistumisaloillani.

Tausta-ajatuksenani on ollut, että psykoterapian tekeminen on vaativaa työtä, jonka tekeminen hyvin edellyttää pintaa syvempää ja pitkäjänteistä kouluttautumista. Myös erikoistuminen on tärkeää hyvien tulosten kannalta. En väitäkään pystyväni auttamaan ihmisiä missä tahansa ongelmissa: olen erikoistunut arvioimaan ja hoitamaan asiakkaita, joiden ongelmat liittyvät teemoihin, jotka tunnen riittävän hyvin päästäkseni hyviin tuloksiin (ks. erityisosaamisalueeni).

Uskon että pitkä tieteellinen koulutukseni, sitoutuneisuuteni ja vuosien käytännön kokemukseni näkyy hyvinä tuloksina niin asiakastyössä kuin muissakin tehtävissäni. Luen paljon ammattikirjallisuutta, kirjoitan jonkin verran myös itse ja jatkokouluttaudun edelleen säännöllisesti. Nautin myös esiintymisestä ja luennoin mielelläni erityisosaamisalueisiini liittyvissä kysymyksissä.”

Jäsenyydet ja luottamustoimet: Jäsen mm. Psykologiliitossa ja Suomen seksologisessa seurassa. Suomen Fertiliteettiyhdistyksen hallituksen jäsen 2014 alkaen.

Mirka mediassa ja somessa:

Mirkan Parisuhdekatsastaja -blogi

Parisuhdekatsastaja Facebookissa

Mirkan ajatuksia parisuhteesta Kodin Kuvalehden Suorat sanat -juttusarjassa

Minityylin-blogistin käyttäjäarvio parisuhdekatsastuksesta