Mirka Paavilainen

Mirka PaavilainenKoulutus: Psykologian maisteri, laillistettu psykologi, psykoterapeutti ja seksuaalineuvoja. Kela-pätevyys yksilöpsykoterapiaan aikuisille ja nuorille. Tunnekeskeisen paripsykoterapian perus- ja jatko-opinnot, EMDR tason I-koulutus.

Eritysosaamisalueet: Lapsettomuus, keskenmenot, kohtukuolema, lahjasukusoluhoidot, adoptio, aikuisiän kiintymyssuhteisiin, seksuaalisuuteen ja lisääntymislääketieteeseen liittyvät ongelmat, mm. vulvodynia, endometrioosi, seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin kysymykset, seksuaalisuuden ongelmat. Sateenkaarisensitiivinen ammattilainen.

Asiakastilanne: Tällä hetkellä otan asiakkaita lyhytterapiaan rajatusti vain lisääntymisterveyden kriisien ja traumojen hoitoon. Kelan yksilöpsykoterapiapaikat täynnä kevään 2021 osalta, mutta aina kannattaa kysyä em. osaamisalueideni kysymyksissä! Lapsettomuusklinikka Ovumian asiakkaille ja sovituille yhteistyötahoille palvelut normaalisti.

Huom: Mirka Paavilaisen ajanvaraus vain puhelimitse tai sähköpostilla, ei nettiajanvarauksen kautta!

Kuka Mirka on: Mirka on hankkinut peruskoulutuksensa opiskellen yliopistoissa Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Suomessa. Hän on valmistunut psykologiksi Jyväskylän yliopistosta. Uransa aikana Mirka on jatkanut opintojaan ja pätevöitynyt seksuaalineuvojaksi ja laillistetuksi psykoterapeutiksi (ratkaisu- ja voimavarakeskeinen suuntaus). Hän on suorittanut myös tunnekeskeisen psykoterapian perus- ja jatko-opinnot. Mirka käyttää työssään myös lukuisissa menetelmäkoulutuksissa omaksumiaan kognitiivisen psykoterapian uuden aallon työmenetelmiä sekä trauma- ja kiintymyssuhdekeskeisten viitekehysten ajatuksia. EMDR tason I koulutus.

”Työskentelytapani on asiakaslähtöinen, aktiivinen ja integratiivinen. Olen helposti innostuva ja optimistinen ihminen, mutta suhtaudun työhöni äärimmäisellä vakavuudella ja pitkäjänteisesti. Olen nuoresta lähtien halunnut opiskella ja tehdä työtä nimenomaan psykologian parissa, ja olenkin hankkinut alalta niin yliopistotutkinnon kuin erilaisia syventäviä opintoja erikoistumisaloillani.

Tausta-ajatuksenani on ollut, että psykologin ja psykoterapeutin tehtävät ovat vaativaa työtä, joiden tekeminen hyvin edellyttää pintaa syvempää ja pitkäjänteistä kouluttautumista. Myös erikoistuminen on tärkeää hyvien tulosten kannalta. En väitäkään pystyväni auttamaan ihmisiä missä tahansa ongelmissa: olen erikoistunut arvioimaan ja hoitamaan asiakkaita, joiden ongelmat liittyvät teemoihin, jotka tunnen riittävän hyvin päästäkseni hyviin tuloksiin (ks. erityisosaamisalueeni).

Uskon että pitkä tieteellinen koulutukseni, sitoutuneisuuteni ja vuosien käytännön kokemukseni näkyy hyvinä tuloksina niin asiakastyössä kuin muissakin tehtävissäni. Luen paljon ammattikirjallisuutta, kirjoitan jonkin verran myös itse ja jatkokouluttaudun edelleen säännöllisesti. Nautin myös esiintymisestä ja luennoin mielelläni erityisosaamisalueisiini liittyvissä kysymyksissä.”

Jäsenyydet ja luottamustoimet: Jäsen mm. Psykologiliitossa ja Suomen seksologisessa seurassa. Suomen Fertiliteettiyhdistyksen hallituksen jäsen 2014 – 2019.

Mirka Paavilainen mediassa ja somessa:

Instagram: @psykologipaavilainen

Facebook: Psykologi Mirka Paavilainen

Mirkan ajatuksia parisuhteesta Kodin Kuvalehden Suorat sanat -juttusarjassa

Mirka bloggaa Parisuhdekeskus Katajan parisuhdetyöblogissa

Haastattelu Aamulehti 17.10.2017

Henkilöhaastattelu Helsingin sanomat 13.6.2018