Mirka Paavilainen

Psykologian maisteri, laillistettu psykologi, psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti.​

Mirka Paavilainen
ovumia-valk

Koulutus

Psykologian maisteri, laillistettu psykologi, psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti. Kela-pätevyys yksilöpsykoterapiaan aikuisille ja nuorille. EMDR tason II-koulutus,tunnekeskeisen paripsykoterapian perus- ja jatko-opinnot.

Eritysosaamisalueet

Lisääntymisterveyden kriisit: mm. lapsettomuus, keskenmenot, geneettinen keskeytys, kohtukuolema. Lahjasukusoluhoidot, adoptio, sijaisvanhemmuus. Naisten terveyteen ja lisääntymislääketieteeseen liittyvät ongelmat, mm. vulvodynia ja endometrioosi. Seksologisten ongelmien hoito mm. EMDR-terapian avulla.

Asiakastilanne

Tällä hetkellä otan asiakkaita lyhytterapiaan rajatusti vain lisääntymisterveyden kriisien ja traumojen hoitoon. Kelan yksilöpsykoterapiapaikat täynnä! 

Lapsettomuus- ja keskenmenoklinikka Ovumian asiakkaille ja sovituille yhteistyötahoille palvelut normaalisti.

Psykoterapiapaikat täynnä syksyn 2021 osalta, mutta aina kannattaa kysyä em. osaamisalueideni kysymyksissä! Lapsettomuusklinikka Ovumian asiakkaille ja sovituille yhteistyötahoille palvelut normaalisti.

Kuka Mirka on?

”Työskentelytapani on asiakaslähtöinen, aktiivinen ja integratiivinen. Olen helposti innostuva ja optimistinen ihminen, mutta suhtaudun työhöni äärimmäisellä vakavuudella ja pitkäjänteisesti. Olen nuoresta lähtien halunnut opiskella ja tehdä työtä nimenomaan psykologian parissa, ja olen hankkinut alalta niin yliopistotutkinnon kuin erilaisia syventäviä opintoja erikoistumisaloillani.

Tausta-ajatuksenani on ollut, että psykologin ja psykoterapeutin tehtävät ovat vaativaa työtä, joiden tekeminen hyvin edellyttää pintaa syvempää ja pitkäjänteistä kouluttautumista. Myös erikoistuminen on tärkeää hyvien tulosten kannalta.

En väitä pystyväni auttamaan ihmisiä missä tahansa ongelmissa: Erikoistumalla lisääntymisterveyden ja seksologian kysymyksiin pystyn auttamaan ihmisiä hyvin intiimeissä ongelmissa, joiden hoitamisessa kaikilla alan ammattilaisilla ei ole tietotaitoa.

Uskon että pitkä tieteellinen koulutukseni ja vuosien käytännön kokemukseni tuottaa hyviä tuloksia niin asiakastyössä kuin muissakin tehtävissäni. Luen paljon ammattikirjallisuutta, kirjoitan jonkin verran myös itse ja jatkokouluttaudun edelleen säännöllisesti. Nautin myös esiintymisestä ja luennoin mielelläni erityisosaamisalueisiini liittyvissä kysymyksissä.”

Jäsenyydet ja luottamustoimet

Jäsen mm. Psykologiliitossa, Suomen Fertiliteettiyhdistyksessä ja Suomen seksologisessa seurassa. Suomen Fertiliteettiyhdistyksen hallituksen jäsen 2014 – 2019. EMDR-yhdistyksen hallituksen varajäsen 2021-.

Mirka Paavilainen mediassa ja somessa: