Pariterapia ja eroneuvonta

Ovumiasta saat avun parisuhteesi ongelmiin joustavasti, tehokkaasti ja jonottamatta.​

ovumia-valk
Ovumiasta saat avun parisuhteesi ongelmiin joustavasti, tehokkaasti ja jonottamatta. Tyypillisiä pulmia, joiden myötä parit hakeutuvat vastaanotolle ovat mm. kommunikointivaikeudet, riitely, uskottomuus, erilaiset toiveet arkielämän tai tulevaisuuden suhteen, perhesuunnittelu, sukupuolielämän vaikeudet, mustasukkaisuus, väkivalta ja eropohdinnat. Käynnille voi myös tulla yksin, mikäli kumppani ei halua tai pääse mukaan. Näissäkin tilanteissa keskustelu ammattilaisen kanssa on hyödyllistä.

Parempaan suhteeseen ammattilaisen avulla

Parikäynneillä on mahdollista keskustella ammattilaisen tukemana tavalla, joka kotioloissa ei onnistu. Suhteeseen voi saada uutta näkökulmaa ja rakentavampia ongelmanratkaisukeinoja, jolloin tunteet kumppania kohtaan voivat muuttua positiivisemmiksi. Työskentely parisuhteen hyväksi ammattilaisen ohjauksessa lisää molemminpuolista ymmärrystä, lujittaa suhdetta ja ennaltaehkäisee uusien ongelmien muodostumista.

Tarjolla on myös kertaluontoinen valmennuspalvelu pareille, parisuhdekatsastus.

Käynneistä on hyötyä myös tilanteessa, jossa toinen tai molemmat osapuolista ovat jo päätyneet eroratkaisuun.

Neuvonnan avulla voi erota hyvin

Keskustelukäynnit ovat tärkeä apu tilanteessa, jossa pari on päätymässä eroon. Perheklinikan työntekijän tukemana ero on mahdollista hoitaa mahdollisimman hyvin perheen kaikkien osapuolten kannalta. Eron osapuolet saavat neuvoja mm. tahoista joihin olla yhteydessä prosessin edistämiseksi sekä perheen lasten tukemisesta elämänmuutoksessa. Aikuiset saavat tukea omien tunteidensa käsittelyyn, keskinäisten riitojen sovitteluun sekä työkaluja päästäkseen elämässä lopulta eteenpäin.

Järjestämme myös eroryhmiä, joista löydät lisätietoa Ryhmät-osiosta sekä ajankohtaista –palstalta.

Asiakkaiden kertomaa:

”Etukäteen pelkäsin, että joudun vastaanotolla syytetyn penkille tai että mielipiteitäni yritetään jotenkin väkisin muuttaa. Pelkoni oli kuitenkin turha, sillä tulin kuulluksi omana itsenäni. Tajusin, että parisuhdeongelma ei ole kummankaan vika, mutta molempien tulee ottaa vastuuta tilanteen korjaamiseksi.”

”Käynneillä vahvistui se, että tähän parisuhteeseen haluan todella panostaa. Onneksi haimme apua ajoissa. Jatkossa varaamme varmasti aina ajan ”vuosihuoltoon” eli parisuhdekatsastukseen ehkäistäksemme uusien kriisien muodostumisen.”