Kama sutra got it wrong eli miksi yhdyntä on yliarvostettua

Kamasutra

Kama sutra on johtanut länsimaisia ihmisiä harhaan jo vuosisatojen ajan. Itämainen klassikkoteos on laaja kokoelma erilaisia rakkauselämään liittyviä tekstejä, joista länsimaissa hyvin tunnetaan kuitenkin vain yksi osa. Kyseinen kappale antaa ymmärtää, että heteroseksin ytimessä on peniksen vienti emättimeen, mitä seuraa rytminen liikehdintä vähintään toisen osapuolen laukeamiseen asti. Keskeistä tässä touhussa on erilaiset variaatiot asennoissa, joissa penetraatio voi onnistua, eikä lukija voi välttyä ajatukselta että mitä akrobaattisempi asento, sitä suurempi on molemminpuolinen hekuma.

Ikävä kyllä (tai ehkä sittenkin onneksi) perimätietoon ei tässäkään asiassa kannata luottaa. Ei vaikka samaa näkökulmaa pidetään vahvasti yllä länsimaisessa kulttuurissa vielä nykypäivänäkin. Suomalaisia viestintävälineitä seuratessa kun on helppoa tehdä päätelmä, että kunnon kansalaisen tulee hallita sen vieminen sinne, mielellään monista eri tulokulmista, mitä seuraa täydellisesti synkronoitu pariluistelu kunnes taivaat aukeavat.

Mutta miksei Kama sutran linja pelitä? Miten niin yhdyntä on yliarvostettua?

Suurelle osalle naisista pelkkä yhdyntä ei vaan ole se juttu. Akateemisten arvioiden mukaan noin 70% naisista ei saa orgasmia niin, että penis viedään emättimeen ja sitä siellä liikutellaan. Suuri osa naisista on fysiologisesti rakentunut niin, että huipulle pääseminen vaatii suoraa klitorisstimulaatiota. Se että yhdyntä miehen kanssa ei sitä tarjoa on anatominen fakta, ei naisen osaamattomuutta tai kypsymättömyyttä.

Yhdyntä on monelle aikuisellekin miehelle vaikeaa. Yleensä ajatellaan, että yhdyntä ei naiselle välttämättä ole se helpoin tapa saada nautintoa, mutta miesten oletetaan kuitenkin selviytyvän hommasta niin kuin oppikirjassa opetetaan: esileikin jälkeen penis viedään emättimeen, aloitetaan rytminen liikehdintä, kunnes mies sopivalla hetkellä laukeaa.

Tosiasiassa osa miehestä laukeaa huomattavasti aiemmin kuin oma tai puolison ajatus olisi ollut, jolloin yhdynnästä ei muodostukaan hallittua, nautinnollista matkaa kohti kliimaksia vaan hätäinen, pelonsekainen rykäisy, joka usein päättyy sitä nopeammin mitä enemmän toimitusta yrittää pitkittää. Ja näin käy siis monille ihan aikuisillekin miehille iästä riippumatta, vaikka ennenaikainen siemensyöksy usein mielletäänkin nuorten miesten ongelmaksi, josta kasvetaan ulos kokemuksen karttuessa.

Toinen mokoma miehiä taas ei pysty aloittamaan yhdyntää lainkaan tai jatkamaan sitä niin pitkään kuin haluaisi tai partneri sitä toivoisi, kun erektio lopahtaa syystä tai toisesta. Pää haluaisi yhtyä, mutta kroppa pistää vastaan.

Sen lisäksi että ihmisen keho ja mieli eivät usein noudata Kama sutrassa demonstroitua linjaa, tuo elämä välillä vastaan myös tilanteita, joihin yhdyntä sopii varsin huonosti. Näistä mainittakoon tahaton lapsettomuus, joka saa ihmiset harrastamaan seksiä lisääntymistarkoituksessa vaikka väkisin kuukaudesta ja vuodesta toiseen ovulaatioaikaan, vaikka yhtään ei huvittaisi. Pahimmillaan tämä pakkopanemiseksikin kutsuttu toiminta johtaa tilanteeseen, jossa parin molemmat osapuolet tekevät kaikkensa siirtääkseen kalenteriin merkittyä tapahtumaa tuonnemmaksi. Kun ei sitä kukkokaan käskien laula.

Yhdyntä ei siis todellisuudessa ole yhtään niin suoraviivainen tie ekstaasiin kuin usein annetaan ymmärtää. Oikeassa elämässä seksuaalielämäänsä täysin tyytyväiset ihmiset saattavatkin tehdä intiimihetkinään kaikkea muuta kuin yhtyä toisiinsa Kama sutran viitoittamalla tiellä.

Mitä ihmettä he sitten tekevät, jos yhdyntä on pois laskuista ja lopputulos on kuitenkin molempia osapuolia miellyttävä? Vain taivas on rajana. Tähän kaikkeen muuhun löydät vinkkejä blogista jatkossa, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Kuva: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kamasutra