Seksi on urheilua – you can do it!

track-492216_1280

Seksi on loppujen lopuksi eroa kovinkaan paljon muista liikuntalajeista. Jotkut ovat touhuun koukussa ja koko elämä pyörii sen ympärillä milloin taas seuraavan kerran pääsee, kun taas toiset kärsivät lamaannuttavasta haluttomuudesta eivätkä millään tahdo päästä sohvalta suorituspaikoille.

Sekä seksiin että muuhun liikuntaan tottumaton voi aluksi ihmetellä homman mielekkyyttä eikä välttämättä ymmärrä, mistä jengi vouhottaa. Pitkällisen harjoittelun ja henkisen kypsymisen tuloksena suuri osa kuitenkin huomaa, että suorittaminen alkaa tuntua mielekkäältä ja ponnistelujen tuloksena on yleensä yllättävänkin nautinnollinen olo ja vireämpi mieli.

Seksi ja muu liikunta ovat monelle tärkeitä tapoja käsitellä tunteita. Kun stressaa, seksi tai muu liikunta auttaa. Kun olo on energinen ja virkeä, on usein luontevaa harrastaa seksiä tai muuta liikuntaa. Fyysisten puuhien kautta voi myös pitää hauskaa läheisen ihmisen kanssa ja kokea yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhdessä tekemisen iloa.

Seksi ja muu liikunta liitetään usein myös liikutuksen, voitonriemun ja karvaiden pettymysten tunteisiin. Monelle seksi ja muu liikunta tarjoavat tunnekokemuksia laajemmalla skaalalla kuin perusarki yleensä.

Seksiin liittyy lieveilmiöitä siinä missä muuhunkin liikuntaan: puhutaan dopingista, väkivallasta ja muista väärinkäytöksistä. Seksi ja muut liikuntamuodot ovat voimanlähteitä, mutta myös vallankäytön ja satuttamisen välineitä. Vaarana ovat ylilyönnit joko omien tai toisen rajojen suhteen. Seksi ja muut liikuntamuodot vaativatkin toimijalta herkkyyttä kuunnella omia ja muiden fiiliksiä väärinkäytösten välttämiseksi.

Huipulle pääsy sekä seksissä että muussa liikunnassa edellyttää samanlaisia taitoja: äärimmäistä keskittymistä, uskallusta heittäytyä ja laittaa itsensä likoon sekä tietynlaisen rentouden säilyttämistä täysitehoisenkin suorituksen aikana. Seksin ja muun liikunnan saralla hyvin pärjäävät yksilöt tietävät, että menestyminen vaatii kaikenlaisten tunteiden hyväksymistä ja rohkeutta pelata omaa peliä ulkopuolisista paineista välittämättä.

Millainen liikkuja sinä olet sängyssä ja muilla pelipaikoilla? Oletko löytänyt tekemisen riemun vai onko suorittamisesi väkinäistä puurtamista? Pitäydytkö yksilölajeissa vai pysyykö suorituksesi kasassa myös kaksinpelissä? Onko huippukuntoon kuitenkin vielä matkaa?

Kaikille liikunnan ystäville ja miksei vihaajillekin olen suunnitellut luennon “Seksi on urheilua – kuinka yltää huippusuorituksiin?” Tarjoan luentoa tilauksesta ja ilmoitan tulevista yleisöluennoista Facebook-sivullani ja Ovumia perheklinikan kotisivuilla.

Seksi on urheilua, jossa kuka tahansa voi menestyä, joten kannattaa pysyä kuulolla!