Kuka auttaisi adoptioperhettä?

Adoptioprosessin alkuvaiheessa lasta toivovan perheen taustat, motiivit ja vanhemmuuden edellytykset tutkitaan tarkkaan. Varsinaisen odotuksen alettua ja lapsen saavuttua kotiin moni kuitenkin kokee jäävänsä asioidensa kanssa liian yksin.

Adoptio-odottajien ja perheiden ammatilliseen tukemiseen ei ole vieläkään kohdistettu tarpeeksi julkisia varoja, joiden turvin perheet saisivat erityiskysymyksiinsä riittävää tukea ja ohjantaa. Yksityissektorilta sopivan ammattilaisen löytäminen ja Kelan korvauskäytäntöjen selvittäminen aiheuttavat niin ikään päänvaivaa.

Kannan nyt oman korteni kekoon ja esittelen lyhyen tiivistelmän palveluista, joita minä tarjoan Ovumia Perheklinikalla adoptio-odottajille ja -perheille. Haastan myös muut toimijat, esim. yksityiset psykoterapeutit ja etenkin Theraplay- ja DDP-terapeutit esittelemään palvelutarjontaansa nettisivuillaan selkeästi niin, että apua tarvitsevat adoptioperheet voivat ne helposti löytää.

Ovumia Perheklinikalta adoptio-odottajille:

-psykologinen neuvonta adoptiota harkitseville (esim. lapsettomuuden surun käsittely)

-psykologin lausunnot kohdemaihin

-psyykkinen tuki ja stressinhallintavalmennus odotusaikana (esim. tukikäynnit 1-10krt/vuosi)

-Psyykkinen tuki ja terapia adoptiokeskenmenon kokeneille

Adoptiovanhemmille:

-Yksilö-, perhe- ja parisuhdeneuvonta ja -terapia vanhemmuuden kuormituksen vähentämiseksi ja perheen vuorovaikutuksen edistämiseksi

-parisuhdekatsastus – kertaluontoinen arviointi/valmennuskäynti pareille

-perhetilanteen arviointi ja palveluohjaus tilanteissa, joissa et tiedä kenen puoleen kääntyä

-vanhempainohjaus, vanhemmuuden tukeminen kasvatuskysymyksissä

-eroneuvonta ja jälleenrakennuksen tuki eroa harkitseville tai jo eronneille adoptiovanhemmille

Tarjoamaani yksilöterapiaan on mahdollista saada Kela-korvausta erikoislääkärin suosituksen perusteella. Työparini Anu Jylhän tarjoamaan pari- ja perheterapiaan voi niin ikään saada Kela-korvausta.

Oletko epävarma, jäikö kotisivujemme selaamisen jälkeen epäselvää, haluaisitko kysyä jotakin? Ota rohkeasti yhteyttä: mirka.paavilainen@ovumia.fi, puh. 045-3131450(Mirka) tai 0400-383208 (ajanvaraus)