Parisuhde katsastukseen – saatteko leiman?

Pitkän hiljaisuuden jälkeen kuulumisia Ovumia perheklinikalta. Loppuvuodesta 2012 saimme vihdoin lisävoimia, joiden avulla vastata kasvavaan kysyntään, kun psykoterapeutti Anu Jylhä aloitti klinikalla vastaanoton. Anu tarjoaa klinikallamme pari-, perhe- ja kriisiterapiaa, seksuaalineuvontaa sekä eroneuvontaa ja vanhempainohjausta. Anua voi tavata klinikalla sekä virka-aikaan että illalla, joten joustoa vastaanottoajoissa löytyy myös jatkossa.

Aamulehdessä oli loppuvuodesta artikkeli, jossa käsiteltiin parisuhteen ylläpitoa ja eroamista. Asiantuntijana jutussa haastateltiin parisuhdekatsastajaa eli Mirkaa, joka valotti mm. sitä, miten parisuhdekatsastuksen avulla voi lisätä parisuhdetyytyväisyyttä ja ennaltaehkäistä kriisejä.

Alkuvuosi Perheklinikalla alkoikin sitten vilkkaasti, kun ilahduttavan moni pari otti lehtijutusta onkeensa ja varasi ajan parisuhdekatsastukseen. Talvisina päivinä klinikalla onkin koettu lukuisia lämpöisiä hetkiä ja tehty oivalluksia, kun parit ovat pysähtyneet miettimään suhteensa taustoja, nykykuntoa ja tulevaisuuden näkymiä. On ollut ilo huomata, että katsastukseen tullaan pitkänkin matkan takaa ja parit varaavat usein katsastuskäynnin yhteyteen myös muuta yhteistä tekemistä kuten ravintolaillallisen, teatteriliput tai hotelliyön. Katsastus voi siis olla alkusoittoa pidemmälle ajalle, jonka parit varaavat toisilleen.

Katsastus kasvattaa suosiotaan koko ajan, joten Mirka on nyt kouluttanut Anun katsastajakolleegakseen. Kahden katsastajan voimin on mahdollisuus tarjota vastaanottoaikoja joustavammin, asiakkaiden usein tiukat aikataulut huomioiden.

Mitä mieltä olette te lukijat, jotka elätte parisuhteessa – läpäiseekö liittonne katsastuksen vai vaatiiko suhde korjausta ennen kuin ajoa voi jatkaa turvallisin mielin?

Parisuhdekatsastuksesta voit lukea lisää tästä.